Kohta jo heinäkuu!

Aika menee siivillä! Lyhyt yhteenveto kevään ja alkukesän jutuista :).

Pääsiäisen jälkeen poikettiin Ruotsissa. Laivalla mentiin, päivä Tukholmassa ja laivalla takasin. Typy pääsi tällä reissulla kulkeen junalla, laivalla, metrolla ja ratikalla :). Ja tietty autolla. Reissu meni tosi kivasti. Yöt nukuttiin hyvin ja päivät ihmeteltiin maailmaa. Vaunuissa typy ei oikein viihtynyt, mutta nukkumiseen ne sentään kelpas.

Huhtikuun lopussa Teemu lähti töihin. Siinä olikin meikäläisellä ihmettelemistä. Tyttö sai rota-rokotteen just ennen, kun Teemu lähti ja mä sitten kärsin niistä mahakipuitkuista viikon :/. Onneks paha kakka vihdoin tuli ulos ja palattiin normaaliin päiväjärjestykseen. Hyvin meillä meni, kun löydettiin kunnon rytmi nukkumisiin ja lenkkeilyihin. Mä laihduin ekan puolentoista viikon aikana 3kg ja senttejä lähti 4!

Toukokuussa oltiin äitienpäiväviikonloppu Hämeenlinnassa. Typy nukku sielläkin hurjan hyvin.
Jazi kävi puolessa kuussa lääkärissä. Poistettiin hammaskivi ja seitsemän pattia ympäri kroppaa. Melkonen tilkkutäkki oli muori sen jälkeen. Kaikki patit, jotka oli pahassa paikassa poistettiin. Jäihän niitä vielä monta, mutta jos enää ei tarvis poistaa...

Teemu kotiutu toukokuun lopulla perjantaiyönä. Jo sunnuntaina lähettiin kohti Turkua. Teemulla oli siellä Wärtsilän koulutus koko seuraavan viikon. Lähdettiin Erikan kanssa osaks viikkoo mukaan. Samalla reissulla poikettiin Raadelmassa moikkaan IsoIskää, jota Teemukaan ei ollu aikasemmin tavannu. Oli ihana nähdä piiitkästä aikaa :). Alkuviikosta treffattiin kaupungilla mun serkun vaimo lapsineen, eli typyn pikkuserkut :). Tiistaina oli vuorossa Teemun työkaverin perhe Kemiössä. Siellä oli typyä nelisen kuukautta vanhempi tyttö. Keskiviikkona poikettiin torilla ja lähdettiin Rengon kautta Hämeenlinnaan. Rengossa käytiin moikkaan mammaa. Teemu sai siis viettää pari kosteempaa iltaa poikien kanssa, ennen kun perjantaina kotiutu ;). Typyn kanssa jäätiin sitten vielä Hämeenlinnaan yöks ja torstaina kotiuduttiin, kun Puuskalla oli illalla treenit. Koirat oli siis äiteellä/mummilla hoidossa Ruotsin ja Turun reissujen ajan :).
Särkänniemessä tuli käytyä monen vuoden tauon jälkeen. Arttu kaverinsa kanssa hoiti laitteissa käymisen. Me muut vaan ihmeteltiin maailman menoo. Typy oli ihan innoissaan katsellessaan laitteita :).
Juhannus vietettiin ihanien ystävien, typyn kummien, Suvin ja Matin luona. Sinne pääsi koiratkin mukaan. Oli kivaa ja otetaan uusiks!

Teemun koti"kuukausi", tässä tapauksessa kolme viikkoo, meni nopeesti. Eilen se taas lähti aikasin aamulla lenteleen kohti Brysseliä. Maanantaina se vielä käytti Jedin lääkärissä. Ja se onkin sitten tarina se :/. Jedi on oksennellu jo pidemmän aikaa sillon tällön. Syöny kuitenkin suht hyvin. Epäiltiin, että suussa on jotain ja suuhuoltoon aika varattiinkin. Maanantaiaamuna alettiin kuitenkin miettiin, että jos otettas verikokeet eka. Hyvä että otettiin, koska jos Jedi olis nukutettu, niin olis voinu jäädä pöydälle. Lääkärin mielestä melko todennäkösesti.
Diagnoosi: todettiin hyvin voimakkaasti koholla olevat maksa-arvot ALP >2400 (20-150) ALT 1155 (10-118) Sulkeissa mitä arvojen PITÄS olla. Löydökset viittaa maksan vajaatoimintaan. Ruokavalioo ja lääkitystä lopunikää. Jos oireet pahenee tukihoidosta huolimatta, on syytä harkita eutanasiaa. Kontrolli kuukauden päästä.
Tän lisäks vielä helposti kuultavissa oleva sydämen systolinen sivuääni. Syynä todennäköisesti sydämen läppävika, hankinnallinen ja etenevä.
Vasen kulmahammas vaikuttaa kuolleelta. Sehän on ollu oudon värinen jo vuosia. Hammaskivee kohtalaisesti ja takana ientulehdusta. Jedin tapauksessa pitkää anestesiaa ei suositella, joten niille ei tehdä mitään.

Nyt pappaa ei saa rasittaa. Kyllä se suht hyvin jaksaa lenkkeillä, mutta ei pitkiä lenkkejä tietty tehdä. Ruoka ei oikein uppoo ja se onkin vähän ongelma. Tänään ei oo oksentanu, mutta muina päivinä kyllä. Pääasiassa vaan nukkuu. Kuulokin on papalla heikentyny huomattavasti, joten keittiön rapsahduksetkaan ei saa sitä liikkeelle.

Puuskan kanssa on treenattu nyt vähän enemmän. Koira kyllä osaa ja menee ihan hyvää vauhtiakin. Ongelmana on aina vaan ja uudestaan kömpelö ohjaaja, joka imetyksen ja vauva-arjen myötä on menettänyt kykynsä muistaa asioita :D. Teemun poissaollessa mun treenaamisen mahdollistaa tytön ihanat kummit <3. Suvi ja välillä Mattikin, hoitaa typyä mun treenien ajan. Suvi treenaa sitten seuraavassa ryhmässä ite :).
Kävin typyn kanssa agin SM-kisoissa ihmettelemässä molempina päivinä. Oli kiva nähdä tuttuja todella pitkästä aikaa! Siellä tuli kyllä todettua, että ei meistä Puuskan kanssa olis niihin kisoihin vielä. No way!
Katotaan nyt, jos loppukesästä uskaltautuisin kisaamaan...

Puuska on terve ja yhtä höheli, kun ennenkin. Vähän tosin pyöristyny, joten saa nyt ruokaa vähän vähemmän :P.
Erika kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia. Juhannusaattona tuli 4kk täyteen. Tän viikon neuvola siirty ens viikkoon, joten mitoista ei just nyt tietoo. Pitkä ja hoikka tyttö on <3.
Mun sydän ihan ok. Elokuussa edessä rasitustesti ja pelkäänpä, että sen myötä pätkähtää verenpainelääkitys :/.
Teemun olkapää magneettikuvataan uusiks Taysissa ja voipi olla uus leikkaus edessä. Ei menny yksityisellä ihan putkeen kai... No, joka tapauksessa se alkaa opiskeleen sähkömestariks syksyllä :).

Näin meillä. Tulihan tosi lyhyt yhteenveto :D. Kivaa kesää kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kisarapsaa...

Puuskan leikkaus...