Puuskan leikkaus...

...ei mennyt ihan niin kun piti :/.

Teemu vei torstaiaamuna Puuskan Valkeakosken eläinsairalaan, jota myös Profivetiksi kutsutaan. Likka jäi sinne kuulemma hyvin. Lähti reippaasti hoitajan matkaan peräänsä katselematta :). Reipas pieni <3.
Alkuillasta alettiin jo ihmettelemään, kun ei sieltä kuulu mitään... Lopulta lääkäri, Sari Kalliomaa, soitti 17 jälkeen ja kertoi tilanteen.

Operaatio oli tarkoitus tehdä tähystämällä. Niitä vekottimia Puuskaan työntäessään lääkäri oli nirhassut virtsarakkoa. Vuodon vaara oli ilmeinen ja käsittääkseni olivatkin havainneet vuotoa, joten koira oli avattava :(. Tähystys muuttui siis avoleikkaukseksi. Nyt on virtsarakossa pari tikkiä ja kohtu & munasarjat poistettu. Puuska oli jouduttu nukuttamaan kahteen kertaan ja toki leikkauskin oli sitten kestänyt kauemmin kun piti. Oli lääkärin soittaessa vielä ihan pihalla. Lääkäri soitti parin tunnin päästä uudestaan. Oli ultrannut Puuskan ja todennut, että rakko ei vuoda. Piti kuitenkin vielä odottaa, että likka pissaa normaalisti. No, Puuska jäi sitten sinne yöksi tarkkailuun. Hyvä niin, että mekin saatiin nukkua.    

Perjantaina Puuskan sai hakea yhden pintaan. Teemun soittaessa lekuriin aamupäivällä tyttö oli jo reipas ja käynyt tarpeillaan. Tää tapaus tuli maksamaan vähän turhan paljon. Ehkä tätä asiaa pitää vielä tarkastella ja selvitellä tarkemmin... Avoleikkaus on kuitenkin 150-200€ halvempi, kun tähystys! Siis pitäisi olla ja onko se meidän vika, että lääkäri mokaa? Hoidosta ei ole pahaa sanottavaa. Puuskaa on varmasti kohdeltu tosi hyvin ja kipu pidetty poissa. Mun järkeen ei vaan käy se, että meidän pitää maksaa lääkärin tekemän virheen takia ylimääräistä?!? Alkuviikosta otetaan vähän selvää asioista. ikävää, että kävi näin.

Mä halusin tähystysleikkauksen siksi, että siitä tulee vaan pari pientä reikää koiran mahaan. Lisäksi sen pitäisi aiheuttaa vähemmän kipuja ja toipuminen on nopeampaa. Hinnalla ei ollut merkitystä, mutta nyt kun kävi näin, niin sillä on. Pääasia on tietysti se, että koira on olosuhteisiin nähden ihan hyvässä kunnossa. Väsynythän se on ja kauluri ahdistaa. Lekurissa tilattiin mun pyynnöstä puhallettava kauluri, ettei tarvi sitä muovipönttöä käyttää. Kipuja ei tunnu olevan, eikä pitäiskään, kun kipulääkkeet on päällä. Nyt Puuskalla vaan on sitten noin 10cm:n haava mahassa, joka on jotain ihan muuta, kun ne pari reikää mitä piti. Toivottavasti ei tulehdu ja tikit pysyy kuosissa. Treenikuntoon toipuminen vie nyt varmasti kauemmin aikaa. Vaikka ulkoapäin kaikki olisikin ok, niin sisäpuolella ei välttämättä ole. Täytyy varata pari fyssariaikaa helmi-maaliskuulle.  Selkä on varmasti jumissa, kun kulkee tommosessa kyyryssä :(.

Jep, että semmonen tapaus tällä kertaa. Tässä viikossa ei oo ollut muuta positiivista, kun Teemun kotiutuminen <3. Aika alakanttiin on mennyt siis noin muutenkin, mutta sitä en nyt ala tässä ruotiin. Sanotaanko, että "luonto tekee tepposia"? =P

Kommentit

 1. Tähän ei voi sanoa kuin voi paska :(. Toivottavasti Puuska toipuu pian ja eläinlääkäriasema ei maksata teillä omia mokiaan. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 2. Voi Puuska, ikävä kuulla :(.
  Meillä varmaan oli asiasta joskus puhettakin, mutta mulla ei tosiaan ole kyseisestä eläinlääkäriasemasta mitään hyvää sanottavaa ja jonkun verran jouduin sitä mm. viime kesänä käyttämään. Virheellinen sydämen vajaatoimintadiagnoosi, sekä aiemmin diagnosoimatta jäänyt nivelrikko, joka kuitattiin milloin vatsavaivoina tai valeraskautena, milloin omistajan luulosairautena...
  Me ei astuta sinne putiikkiin vapaaehtoisesti enää jalallakaan.
  Pikaista paranemista rakkaalle Puustille <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kisarapsaa...