Pohjois-Hämeen piirinmestaruudet

Ne kisattiin eilen SportDogParkissa Tamskin järkkääminä. Tuomareina hollantilainen Ronald Mouwen ja Jari Tienhaara. Kummankaan radoilla en ollut ennen ollut. Tienhaaran ratoja tulen varmaan jatkossa välttämään jonkin aikaa...

Mouwen tuomaroi hyppärin. Se oli erilainen, kun suomalaisten radat ja etenemä oli tiukka. Voittajan, kääpiövillakoira Huugon, aika vaan -0,68. Toi koira on siis tosi nopee... Muut ei sitten aikaan päässytkään. Rata oli pääasiassa haltuunottoa, tietty putkiin pystyi päästämään. Kepeillevienti oli myös haastava. Puuska jäi kivasti lähtöön. Toka aita oli takaakiertona ja taakse lähtikin hyvin. Rima kuitenkin tippui ja onnistuin ohjaaman Puuskan kolmannen aidan väärälle puolelle. Hyl. Pidin ohjauksen kasassa ja jatkettiin täpöllä matkaa. Kepeille vienti onnistu hienosti :). Hyvää rata loppumetreille... Puuska ampui putkesta aidalle ja ponnisti ihan liian kaukaa. Sen seurauksena mäjähti päin rimaa :/. Tsekkasin, että koira ok ja mentiin maaliin. Ilman tota törmäystä olisin ollu tosi tyytyväinen rataan.

Odotusta tuli päivään jonkin verran, kun kisat käytiin vaan yhdellä radalla kerralla. Kyseessä oli arvokisat, joten siksi näin. Lisäks startattiin vasta numerolla 40, joten rataantutustumisen jälkeenkin sai odotella ihan kiitettävästi. No, olihan aikaa turista kavereitten kanssa ja liikuttaa koiraa. 

Tienhaaran agirata oli suht haastavan oloinen. Ihanneaikaa en muista, enkä jaksa tsekata. Etenemääkään en muista... Taas oli toka aita takaakiertona ja se meni hyvin, lähtökin ok. Okserissa rimat tapissa ja hienosti loikkas Puuska senkin! Puomi oli hieno, vaikka jäin vähän taakse :). Siitä aika vaikee vienti kepeille ja nappiin meni. Sitten sarjaeste, josta suoriuduttiin hyvin. Sarjan toiselta aidalta Puuska kaarsi pussille päin ja sinne ei tietty vielä menty. Kaarroksen takia tuli haastetta ohjata seuraavalle aidalle, joka oli takaa. Jouduin laittamaan jalkaa eteen, että Puuska ei pääse hyppäämään väärin päin. Koira kuitenkin väisti mun jalkaa ja törmäs siivekkeeseen kaataen sen :/. Tsekkasin, että Puuska on ok ja jatkettiin matkaa. Pussi jäi välistä. Loppurata oli tosi hieno! Pystyin leijeröimään yhden putken ja olin hyvin vastassa aidan takan, kun Puuska tuli toisesta putkesta. Keinu oli hieno! Sitä ei ookkaan otettu Parolan kisojen jälkeen. Aan kontakti super ja siitä putken kautta puomille. Olin jonkin verran jäljessä puomilla, mutta siltikin Puuska teki täydellisen 2on-2offin! Tosi hyvä mieli!

Noh, se hyvä mieli lähti sitten heti maalissa. Tuomari oli siellä odottamassa ja syyttävään sävyyn sano mulle, että "koiran potkiminen"! Mä siihen, että tota niin??? Ihan kysymysmerkkinä olin, enkä tiedä mitä siihen sanoin. Ainakin, että ei oo tapana potkia koiria! Tosi kiva, kun tuut radalta ja oot ihan fiiliksissä ja kierroksilla, niin sua tullaan syyttään jostain mistä sulla ei oo itellä mitään hajua :/. Kävelin siitä sitten palkkaan koiraa ja hakeen takkia. Jalat alko meneen hyytelöks. Menin autolle ja siellä oli Suvi (Jutila). Sille siinä sitten kerroin mitä tapahtu ja tuli itku. Siitä ei meinannu tulla loppua sitten millään. Mitenkään en voinu ymmärtää miten mua voi syyttää koiran potkimisesta. Oon joo hyvinkin herkkä ollu jo pitkään, mut nyt meni ehkä jo vähän överiks. Mutta mua ei perkele koiran potkijaks syytetä! Loppupäivä meni siis sitten melko persiilleen. Onneks radat oli jo juostu ja rauhotuttuani lähin Puuskan kanssa metsään jäähtymään.

Suvin Ville oli onneks kuvannu radan ja siitä näkee mitä todella tapahtuu :). Helpotti mieltä kyllä tosi paljon, kun illalla pääsin tsekkaamaan videon monta kertaa. Homma menee just niin kun tossa jo aiemmin kirjotin.
Harri oli facesta lukenut mun vuodatuksen. Ei siis ollut paikalla näkemässä. Laittoi mulle illalla viestiä, että oli soittanut Tienhaaralle ja kysynyt tilanteesta. Tuomari oli kuulemma omasta mielestään nähnyt mun potkasevan koiraa. Ei kuulemma uskonut sen kuitenkaan olevan normaalisti tapana. Harrille laitoin linkin rataan, että voi tulkita tilanteen itse. Harrin eleestä tuli kyllä kanssa hyvä mieli :). Että semmoset kisat sitten. 

Seuraavat kisat ehkäpä lokakuun viimesenä viikonloppuna. Katotaan nyt... Treenattiin sitten tälläkin viikolla, vaikka ei ollu oma vuoro. Ostin taas vuoron, koska on vaan niin paljon varmempi lähtee kisaamaan, kun on viikolla treenattu :). Treenit meni hyvin, ihan niin kun edellisviikollakin. Onnistumisen iloa, vaikka ohjaaja piiputtaakin aika herkästi :D. Puuskan kanssa on kyllä ilo tehdä hommia <3.

Viimeviikon lauantaina ei oltukaan mökkeilemässä. Teemu oli laittamassa Tourneoo kasaan ja mä vietin Suvin (Aalto) <3 kanssa laatuaikaa Ideaparkissa. Tekipä hyvää! Tourneo siis saatiin kuntoon... Teemu ajo sillä 170km ja sit se hyyty. Akun laturi loppu ja taas laitettiin rahaa haiseen. Perkele sentään! Ilmeisesti 1,5 viikon seisotus ei tehny hyvää ja laturin väsähtäminen johtu siitä. Parhaillaan katsellaan isoja farkkuja...

Tällä viikolla oli palaveria ihan kyllästymiseen asti. Ens viikolla torstai vapaa :). Sitä odotellessa! Viikon päästä ehkäpä jotain ihan muuta tarinaa...      

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kisarapsaa...

Puuskan leikkaus...